Aurinkopaneelien avulla uusiutuvaa energiantuotantoa

Pakkauksemme tuotetaan jatkuvan kehitystyön ansiosta pienentyvällä hiilijalanjäljellä

Meille ER-pakkauksella on tärkeää, että tuotteemme on valmistettu vastuullisesti ja mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa hyödyntäen. Olemme aloittaneet hiilijalanjälkemme seuraamisen vuoden 2021 alusta ja määritelleet sen perusteella tulevat toimenpiteemme – ja osan niistä jo toteuttaneetkin. Tulemme jatkamaan kehitystyötä toimiamme tehostaen ja niistä myös raportoiden.

Kevään 2022 aikana toteutimme yhdessä Väre Oy:n kanssa aurinkopaneeliprojektin, jonka tuotoksena Seinäjoella sijaitsevien toimitilojemme katolla toimii jopa 278 paneelia. Alla hieman tarkempia tietoja paneeleista ja niiden energiantuotannosta:

  • Aurinkopaneeli: 370 Wp PERC-yksikidepaneeli
  • Paneelimäärä 278 kpl
  • Järjestelmän koko 102,0 kWp
  • Arvioitu energiantuotto: 809 kWh / kWp
  • Arvioitu vuotuinen tuotto: 83,2 MWh / vuosi
  • Arvioitu tuotannon omakäyttöosuus: 86 %

Mahdollisuus myös hiilineutraaleihin tuotteisiin

Tarjoamme asiakkaillemme ensi vuoden alusta lähtien mahdollisuuden tilata myös hiilineutraaleja pakkauksia omille tuotteilleen. Kun valitsette hiilineutraalin tuotteen, kaikki tuotteen valmistamiseen hyödynnetyt päästöt kompensoidaan. Tämä tarkoittaa scope 1, 2 ja 3 päästöjä, joiden kattavuudesta ja merkityksestä voit lukea tarkemmin täältä (WWF:n artikkeli).

Edistämme omilla kehitysprosesseillamme kompensaation pienentymistä niin, että hiilineutraalin kartonkipakkauksen kompensaation hinta jää mahdollisimman pieneksi. Tarkennamme näitä kustannuksia vuoden alussa, kun saamme paremman käsityksen nyt toteutettujen muutosten vaikutuksesta hiilijalanjälkeen. Uskomme vahvasti, että kompensaatio pienenee entisestään tuleville vuosille muun muassa yllä mainittujen aurinkopaneeliemme ansiosta.

Prosessi kohti yhä vastuullisempaa toimintaa on siis hyvässä vauhdissa ja seuraamme tiiviisti hiilijalanjälkemme pienenemistä ja viestimme siitä myös asiakkaillemme ja sidosryhmille. Jos sinulla herää kysyttävää tai keskusteltavaa asiaan liittyen, voit olla meihin yhteydessä.

Kuvassa toimitusjohtaja, Tommi Rantala käynnistää aurinkovoimalan 14.10.2022​​​​​​ER-Pakkaus  ja Väre toteuttivat yhdessä aurinkovoimalan pohjalaisen pakkaustehtaan katolle